Waarom SWAPS?

Wist je dat de fast fashion industrie na de olie industrie de meest vervuilende industrie van de wereld is? En dan hebben we het nog niets eens over het leed dat uitdroging, kinder,- of dwangarbeid heet.

Er moet al heel erg lang iets heel erg drastich veranderen in deze branche maar er gebeurd nog steeds heel erg weinig. Als modemerken en overheden niet ingrijpen, moet ik het zelf doen, vond ik. IK moet andere keuze’s gaan maken.

Ik ga voor tweedehands, dat kan makkelijk, een gemiddelde Nederlander doet gemiddeld 40 kledingstukken per jaar weg!

Als we die kledingstukken nou eens samenbrengen en delen….? SWAPS!

Wie is IK? Ik ben Elsa en ik ben me kapot geschrokken van de gevolgen van fast fashion. Ik kan het niet aanzien dat we hier ‘in het wesen’ door blijven kopen zolang we niet zien wat voor dezastreuze gevolgen dat heeft in een ander werelddeel. Wie ik ben en waarom SWAPS check je in dit youtubefilmpje