FAQ

Hoe kan ik mijn items inleveren?

De items moeten schoon zijn, onbeschadigd en er zo goed uitzien. Je geeft ze af bij de ‘inleverbalie’ op het moment zelf.. 

Hoeveel mag ik ruilen?

Zo veel je wilt, maar houd er rekening mee dat we geen tegoed meegeven.  (Zie: Wat als ik meer inbreng dan ik meeneem?)

Let wel, deze ruil is niet bedoeld voor handelaren of wederverkopers. Voorwaarde is dus wel dat het gaat om items uit- en voor je eigen garderobe (of die van een vriend(in) of familielid).

Wat als ik meer inbreng dan terug mee naar huis neem?

Dan mag je kiezen of je deze items op een later moment nog komt ruilen, of dat je ze ter beschikking wilt stellen aan de winkel zodat andere vrouwen er plezier van kunnen hebben.

Je mag ook (een gedeelte van) je ingeleverde kleding weer mee naar huis nemen.
Grotere bedragen kunnen we je ‘meegeven’ door middel van een tegoedbon via Whatsapp.

Wat als ik minder heb ingebracht dan ik wil meenemen?

Alle items zijn ook ‘gewoon’ te koop.

Waarop wordt de kleding geselecteerd?

We controleren de kleding op gaten, vlekken, verwassen/vaal, uit model, gepild, print teveel weggevaagd, werking van de ritsen etc. De kleding moet direct draagbaar zijn voor een volgende gebruiker. We willen de swapcollectie graag aantrekkelijk houden om zo veel mogelijk swappers te enthousiasmeren. Kleding die hier niet aan voldoet mag je weer mee terug nemen.

Welke maten zijn er beschikbaar?

In theorie alle maten (32 t/m 56 onvg) de kleinere en grote maten zijn dunner bezaaid. Onze ervaring is echter dat vesten en blouses vaak tussen alle maten in kunnen rouleren (getailleerd voor de een is oversized voor de ander maar beide leuk). Ook sjaals en tassen zijn natuurlijk maatloos. 

Wat gebeurd er met de kleding die ik achterlaat?

Die wordt (op seizoen) in de winkel gehangen om ze ter beschikking te stellen aan andere vrouwen die deze een duurzaam tweede leven zullen geven! Kleding die wij niet als passend onderdeel van onze collectie zien, of die we niet meer kwijt kunnen door overstock, ruilen wij weer met de Kringloop voor items die wel in onze winkel passen, Dus evengoed welkom.

Wat als ik tijdens het ruilen ingebrachte kleding e.o. andere persoonlijke eigendommen kwijtraak?

Wij, de organisatie en helpenden van SWAPS en/of de facilitator/eigenaar van het betreffende pand kunnen niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies of diefstal van meegebrachte goederen of geld.

Waarom betaal ik voor het ruilen?

SWAPS wil toe naar “nieuw is niet nodig”. Ofwel, een gedegen alternatief voor nieuwe kleding in de vorm van tweedehandskleding. 

Dit doen we o.a. door 

  • altijd een toffe collectie met items beschikbaar te hebben
  • zo vaak als we kunnen open te zijn voor alle dames die hun shop-lust willen stillen
  • de kleding fijn te presenteren, ruimtelijk en fris, zodat het gevoel van ‘tweedehands’ vervaagt en het voor meer mensen aantrekkelijk wordt.

Daarnaast is het onze missie om meer bewustzijn te creëren rondom de catastrofale gevolgen die de fast fashion industrie met zich meebrengt. Ook zetten we ons voor in middel het verzamelen van informatie, het delen op social media en het houden van lezingen.

Hoe meer we groeien, hoe meer we ook echt jouw garderobe kunnen voorzien van alles wat je wenst en je niet meer hoeft te kiezen voor nieuw.

Dat is onze wens en daarom kiezen we ervoor om een passende, prettige locatie te huren, een opslag voor kleding te huren, ons in te zetten voor meer bewustzijn rondom de vervuilende productie van kleding en een echt verschil te maken in de (tweedehands)kleding branche.

Willen wij dit verschil maken, dan moeten we jou laten zien dat dit de meest duurzame, toffe, efficiënte én geslaagde manier is om jouw maandelijkse budget voor nieuwe kleding aan uit te geven. En daar doen we echt heel hard ons best voor. 

Kan ik helpen?

Ja heel graag. Hoe meer mensen er gebruik maken van het swappen hoe groter onze positieve impact op het milieu. Dus alsjeblieft:

  • Vertel mensen erover
  • Deel op social media
  • Swap on!
  • Neem een (sceptische) vriendin mee.