Wat kost het ruilen van kleding?

Om te kunnen ruilen koop je een Swappenkaart.
Een soort strippenkaart waarop jouw geruilde items worden afgestempeld.
Vol=vol, dan koop je een nieuwe:)

De strippenkaart is er in 3 ‘maten’

Groot: 25 strippen = €50,- (€2,- per strip)
Middel: 10 strippen = €25,- (€2,50 per strip)
Klein: 3 strippen = €9,- (€3,- per strip)

Per geruild item reken je af door strippen (ofwel swappen) af te laten stempelen. Het aantal af te stempelen swappen verschilt per categorie waarbinnen je je item ruilt.

Categorie 1 = 1 Swap (1 strip)

Categorie 2 = 2 Swappen (strippen)

Categorie 3 = 3 Swappen (strippen)

————————————————————————————————————-

duurzaamheid is geen goed doel maar een broodnodige toekomst

Wij leveren een dienst, jij bent daar blij mee, want je hebt vet leuke nieuwe kleren en je spaart de aarde. Het leven kost geld, de winkel kost HEEL VEEL TIJD én geld! Dat is nou eenmaal zo.. Ik zou ervoor kunnen kiezen om een stichting te zijn, en gebruik te maken van alle subsidies die er zijn voor duurzame initiatieven zoals Swaps. Dit doe ik echter, heel bewust, niet.

Weet je.. Ik denk dat ik de wereld pas echt een dienst bewijs, als ik bewijs dat duurzaam kleding hergebruiken ook een waardevol businessmodel kan zijn. Dat anderen het businessmodel kunnen overnemen en gebruiken in hun stad, met hun bewoners, en dan nog een en dan nog een, nog een, nog een enz. (Ik ben daarom bewust ook geen stichting, duurzaamheid is geen goed doel maar een broodnodige toekomst)
Dán heb ik echt iets kunnen maken waar niet alleen ik en de Haagse vrouwen uit het Zeeheldenkwartier (en omstreken) iets aan hebben, maar ook andere steden en misschien wel landen. Dan kan ik iets groters maken van de duurzame swap-beweging en dan pas kan er echt verschil gaan plaatsvinden op grotere schaal.

Dus ja, je betaald voor de kleding die je ruilt. Een prima prijs voor een item waar jij weer helemaal Happy van wordt. Happy you, Happy earth, Happy Us,
Happy Swap Movement.