Wie is SWAPS?

Voorstelfimpje kijekn kan ook: hier

Hey! Ik ben Elsa. En ik ben me kapot geschrokken van de catastrofale gevolgen van het produceren van nieuwe kleding! Ik zag dat als ik wilde dat er iets veranderde in deze industrie, ik daar invloed op had door niet meer nieuw te kopen. De industrie zelf grijpt niet in, de politiek evenmin. De consument moet de overstap naar duurzaam gaan maken anders gebeurd en weinig tot niets!

Toch hield ik van shoppen. Mijn outfits eens per jaar verversen en het gevoel van lekker rondsnuffelen en iets nieuws scoren.. ik miste het en bezweek af en toe toch voor iets ‘nieuws’. Dat wilde ik niet meer!
Ik vond mijn heil in kledingruils. Ik organiseerde ze eerst met vriendinnen en laten ook openbaar op grotere locaties. Ik was niet de enige die dit fantastisch vond en best wilde betalen voor een duurzame aanpak omtrent het efficient hergebruiken van kleding.
Ik bedacht SWAPS, vanuit een behoefte en het zien dat de groep duurzame shopsters al groot is en groter wordt. Ik probeer het ook leuk en efficient voor ons te maken door een zo compleet mogelijk aanbod in de winkel te hebben. Ik heb niet één stijl, Hip in alle stijlen zou de colletie het beste omschrijven. Alles mag als het nog met plezier door een volgende eigenaresse gedragen kan worden.

Juist het uitwisselen en expirimenten van en met stijlen is wat het leuk en verassend maakt!
Wat een dame van 65 inlevert is voor een dame van 18 hip en vintage, zo leuk is dat!

Bij SWAPS ben je welkom om rustig te snuffelen, elke week is een deel van de winkel weer ‘ververst’ en hangen er nieuwe dingen. Nu kan het, zonder schuldgevoel, zonder vervuiling, zonder uitbuiting. Chill en duurzaam shoppen.